Keskustan Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajan tervehdyssanat Turun puoluekokousasiakirjassa 2014

Keskustan varsinais-suomen piirin puheenjohtajana minulla on ilo ja kunnia toivottaa Teidät sydämellisesti tervetulleeksi Turun puoluekokoukseen.

Me olemme monella tapaa erilaisia täällä lounakolkalla muuhun Suomeen verrattuna ja enkä tarkoita outoa murrettamme tai muitakaan persoonallisia luonteenpiirteitämme, vaan ainutlaatuista saaristoa, lehtomaisia metsiä ja viljavia vainioita. 

Meillä on lähes 1000-vuotinen perinne tilaisuuksien järjestämisestä niin Ruotsi-Suomen hoville, Venäjän Ruhtinaille kuin tällä kertaa Teille Keskustan puoluekokousvieraat. Talkooväki on kouluttautunut ja sitoutunut varmistamaan Teille onnistuneen kokousviikonlopun.

Harva uskoi, että tie pienimmästä oppositiopuolueesta gallupkärjeksi voisi olla näin lyhyt. Meille maalailtiin jo auringonlaskun asemaa ja paikkaa pienpuolueiden joukossa. Toisin kuitenkin kävi. Se yhtenäinen joukko, joka Rovaniemeltä lähti ja Turkuun on tullut uudistamaan puoluetta Puheenjohtaja Sipilän johdolla, on saanut tulosta aikaan.

Edellisen kahden vuoden tärkeimpiä töitä ovat olleet puolueen uudistushankkeet. Nämä puoluejohdon valmistelemat yhdeksän kehittämishanketta ovat antaneet ryhtiä järjestötyöhön ja tarpeellista arvokeskustelua puolueen tilasta ja tulevaisuudesta. Suomen selviytymissuunnitelman lisäksi pääsemme päättämään järjestömme sääntöuudistuksesta, lukuisasta määrästä aloitteita ja tietysti aina jännittävistä henkilövalinnoista.

Edellinen Turun puoluekokous 1980 muistetaan erityisesti henkilövalinnoistaan ja tätä kokousta muistellaan perjantai-iltana. Tuon kokouksen tunnus ”Kylä eläväksi – Kaupunki kotoisaksi” on ajankohtainen vielä tänäänkin. Johannes Virolaisen syntymästä on 100 vuotta ja se tullaan huomioimaan monin tavoin.

Toivotan Teille mitä parhainta viikonloppua varsinais-suomessa ja voimia arvokkaassa järjestötyössänne. Tästä kokouksesta lähdemme yhtenäisesti voittamaan tulevat eduskuntavaalit ja kantamaan vastuun, jonka isänmaan menestyksekäs tulevaisuus meiltä edellyttää.

Tervetuloa.