Keskustan Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajan terveydys Keskustan vuosikirjassa 2012

On kotiin tulon aika!

Rovaniemen puoluekokouksesta lähdimme yksituumaisesti ja hyvällä hengellä rakentamaan Suomen Keskustan uutta nousua. Puheenjohtaja Juha Sipilän johdolla olemme lähentyneet aatteellisesti ja vaihtoehtoamme on ollut helppo esittää ja puolustaa. Annika Saarikon upea menestys varapuheenjohtajakilvassa heijasti myös positiivisesti ja positiivisuutta koko maakuntaamme. Kuitenkin valtakunnallinen kannatus on noussut vain hieman ja tuleviin koitoksiin jää reilusti kirittävää.

Vuoden 2012 järjestöllinen kovin rutistus oli tietenkin toteutetut kunnallisvaalit. Koko vaalien tärkeintä työtä eli ehdokashankintaa teimme yli vuoden ja tuloksissa oli merkittäviä kuntakohtaisia eroja. Yleisarvosanaksi voimme antaa tekemällemme työlle ja saavuttamallemme tulokselle hyvän. Myös puolueen kattokampanja sai kiitosta niin ehdokkailta kuin äänestäjiltä. Yleisilmeen räsymatto ja ”On kotiin tulon aika”- slogani saivat enemmistön hyväksynnän. Poliittiset tavoitteet olivat selkeitä ja pystyimme haastamaan hallituksen ja Soinin vaihtoehtoja.

Eduskuntavaalien tappion myötä myös piirin taloudellinen tuki koki kolauksen puoluetuen alenemisen myötä. Olemme tarkalla taloudenpidolla pystyneet alittamaan talousarvioiden tappiot mutta kuluvalla vuodella budjettimme tulee saada tasapainoon. Jäsenhankinta on tietenkin merkittävimmässä roolissa. Vaalirahajupakan jälkimainingeissa monet yritykset ja yhteisöt ovat päättäneet olla tukematta poliittisia järjestöjä, mutta muitakaan tulonhankkimiskeinoja ei voida sulkea pois.

Tänä vuonna ei ole valtakunnallisia vaaleja ja meidän on panostettava koulutukseen ja järjestötyöhön suurella tarmokkuudella. Nyt on aika vuorovaikutukselle, keskinäiselle yhteyden- ja hauskanpidolle sekä vakavammalle arvokeskustelulle. Meidän on viritettävä kenttä parhaimmalleen ensi vuoden Euroopan parlamentin vaalien varten ja eduskuntavaalit hoidamme heti valtakunnan sitä tarvitessa.

Mukavaa kevään odotusta.