Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajan terveydys Keskustan vuosikirjassa 2013

We are back!

Harva uskoi, että tie pienimmästä oppositiopuolueesta gallupkärjeksi voisi olla näin lyhyt. Meille maalailtiin jo auringonlaskun asemaa ja paikkaa pienpuolueiden joukossa. Toisin kuitenkin kävi. Se yhtenäinen joukko, joka Rovaniemeltä lähti uudistamaan puoluetta Puheenjohtaja Sipilän johdolla, on saanut tulosta aikaan.

Koko viime vuoden tärkein työ on ollut puolueen uudistushankkeet. Nämä puoluejohdon valmistelemat yhdeksän kehittämishanketta ovat antaneet ryhtiä järjestötyöhön ja tarpeellista arvokeskustelua puolueen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kaiken strategiatyön lähtöpiste on arvojen ja tavoitteiden määritteleminen. Puoluevaltuusto päätti asiakirjan viime keväänä ja se antioi pohjaa laajemmalle ohjelmatyölle. Järjestötyön uudistaminen on tavoite, jota tehdään aina mutta erityisen ponnekkaasti tällä kertaa puoluejohto kiersi piirit, teki kenttäkyselyt ja valmisteli konkreettisia ehdotuksia.

Jäsenrekisterin päivitystalkoisiin ovat osallistuneet osastot aktiivisesti. Tätä työtä täydennettiin mittavalla soittokierroksella mutta tätä kirjoitettaessa työ alkaa olla kiitettävällä tolalla. Koulutustoimintaan panostettiin näin vaalittomalla vuodella erityisesti nuorten ja yrittäjien osalta.

Puheenjohtaja Sipilän eräs kunnianhimoisimmista haasteista oli tehdä puolueesta velaton Turun puoluekokoukseen mennessä. Tämä tavoite on käytännössä jo saavutettu ja puolueen tiukka kulukuri tulee jatkumaan Euroopan parlamentin vaaleihinkin valmistautumisessa.

 Ohjelmatyö on ollut vahvempaa kuin vuosiin. Kansanedustajien vetämät eri politiikkalohkojen verkostot ovat valmistaneet Suomen Selviytymissuunnitelman ja puoluehallitus on hyväksynyt ohjelmapaperit yksitellen. Näihin verkostoihin on mahdollisuus kaikkien kiinnostuneiden jäsenien päästä mukaan sivulla www.politiikkaverkko.fi .

Viestinnän kehittäminen on toivottavasti näkynyt Teille konkreettisesti. Erityisesti sähköiset työ- ja uutiskirjeet lähetetään säännöllisesti ja toivommekin sähköpostiosoitteiden aktiivista keräilyä ja päivittämistä. Lisäksi virtuaalisen tupaillan tulisi sementoi da paikkansa jäsenten kalentereissa.

Kaikki edellä olevat toimet palvelevat eduskuntavaaleihin valmistautumista. Ehdokasasettelu on hyvällä mallilla ja Turun puoluekokous kirittää sitä entisestään.

Erityiskiitos Risto Ervelälle tekemästäsi mittaamattomasta työstä piirin ja puolueen hyväksi ja onnellisia eläkepäiviä yhteisten asioiden kanssa jatkossakin. Tästäkin selvitään.