Keskustan Varsinais-Suomen piirin kevätkokous

Arvoisa Puolueen puheenjohtaja sekä hyvä piirikokousväki.

Poliittinen talvi on ollut ennätysraskas. Vaaleissa saamamme valtakirja Suomen uudistamiseksi on vaatinut raskaita päätöksiä. Nämä päätökset tulevat tälläkin hetkellä liian myöhään mutta meidän on ponnekkaasti vaikutettava tulevaisuuteemme ja tehtävä päättäväisesti vaadittavat muutokset kasvun ja työllisyyden parantumiseksi ja yhteiskunnan ehjäämiseksi.

Hiljainen enemmistö janoaa tuloksia kärkihankkeiden etenemiseksi ja turhien sääntelyiden vähentämisiksi. Viesti, mikä tulee usein ensimmäisenä kansalaisten mielistä, on aiemman hallituksen päättämättömyys ja asioiden etenemättömyys. Meihin on asetettu korkeat odotukset ja siitä luottamuksesta kertoo myös gallupit, jotka ovat rankanneet meidät yhä ykköseksi…

Hyvä keskustaväki

Piirin viime vuoden toimintaa siivittivät tietysti kevään eduskuntavaalit ja yhä jatkunut talouden tasapainottaminen. Vaaleissa emme yltäneet maakunnalliseen tavoitteeseemme vaikka kannatus oli lähes 5% parempi kuin vuonna 2011. Ehdokkaille jäi sopivasti nälkä ja tulevissa kunnallis- ja maakuntavaaleissa menemme jälleen eteenpäin. Maakuntamme keskustassa on rutkasti tekemätöntä työtä ja sinne on suunnattava vahvimmat voimamme.

Tulot Turun puoluekokouksesta ja henkilöstöjärjestelyt piiritoimistolla ovat tasapainottaneet piirin talouden mutta ovat myös aiheuttaneet heikennyksiä toimiston aukioloajoissa ja palveluissa. Varainhankinta on vaikeutunut kaikilla yhdistyksillä mutta parantamalla yhteistyötä sisarjärjestöjen kanssa uskon toiminnan tehostumiseen ja palvelujen parantumiseen.

Tästä päivästä on tasan vuosi seuraavien kunnallisvaalien varsinaiseen vaalipäivään. Sen seikan, että tämän porukan on oltava ehdolla tulevissa vaaleissa pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta myös meidän kaikkien apua ja tukea uusien ehdokkaiden etsimisessä, on toivottavasti otettu huomioon ja aloitettu se työ kaikissa kunnissa.

Osa johtavista poliitikoista vähättelee tulevaisuuden kuntaa. Meille keskustalaisille kunta on paljon enemmän kuin virastotalo, koulu tai nimi kartalla. Kunta on ihmisten yhteisö ja ihmisen kokoisessa kunnassa asukkailla on mahdollisuus rakentaa hyvää ja turvallista tulevaisuutta itselleen ja läheisilleen.

Meidän ajattelumme lähtee siitä, että kuntalaisilla pitää olla mahdollisuus tehdä elämäntilanteensa mukaisia, aitoja valintoja niin asumisessa, lasten hoidossa kuin muissa arjen asioissa. Palvelut on saatava tulevaisuudessakin tasa-arvoisesti, riittävän läheltä ja laadukkaina. Tulevaisuuden menestyvä kunta ei synny keskittäen ja ylhäältä käskyttäen, mutta ei myöskään kaikkeen nykyiseen takertuen ja kiinni pitäen.

Me keskustalaiset olemme paljon vartijoina siinä, jotta peruspalvelut ovat kaikkien kansalaisten saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa ajassa. Meillä Varsinais-Suomessa on monia hyviä esimerkkejä siitä, miten koko ei ratkaise tuotetaanko palvelut taloudellisesti, tehokkaasti ja paikalliset olot huomioiden.

Sydämellisesti tervetuloa!